Az Angyalszem, eredeti nevén Engelsaugen egy hagyományos német sütemény, amely apró, kerek formájú, omlós tésztából készül, és a közepét lekvárral töltjük. A sütemény közepén lévő lekvár "angyalszemekre" emlékeztet, innen ered a neve.
HOZZÁVALÓK:
- 130 g just free sütemény lisztkeverék
- 100 g vajalternatíva (vagy vaj)
- 50 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
- 50 g darált mák
- 10 g vaníliás cukor (vagy zéró vanília)
- csipet fahéj
- csipet só
- 1 evőkanál meleg tej
ELKÉSZÍTÉS:
A puha vajalternatívát a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és fahéjjal egy tálban simára keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a darált mákot és egy evőkanál meleg tejet, majd egy spatula segítségével alaposan összekeverjük a tésztát. Gyúrhatjuk a kezünkkel is, de ragacsos a tészta.
A tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetés után a tésztából kis diónyi gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Egy fakanál nyelét lisztbe mártjuk és a gombócok közepébe nyomjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
Miután teljesen kihűltek töltsük meg a kedvenc lekvárunkkal és hintsük meg porcukorral!