Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

GLUTÉNMENTES LINZER

Gluténmentes linzer

Linzerrel sosem lehet mellé lőni. Omlós tésztája és lekváros tölteléke remek páros. Könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy családi délutánra vagy ünnepi alkalomra.

HOZZÁVALÓK:

150 g just free sütemény lisztkeverék

100 g puha vaj (vagy vajalternatíva)

50 g porcukor (vagy por állagú édesítő)

10 g vaníliás cukor (vagy zeró vanília)

citromhéj ízlés szerint

csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, majd egy spatula segítségével összekeverjük a tésztát.

A tésztát folpackra egyengetjük fél cm vastagságban, becsomagoljuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetés után a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

A kiszaggatott formákat egy lapos spatula (kenőkés) segítségével emeljük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Enélkül is lehet, de így szebb marad a linzer formája.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

A kisült linzereket hagyjuk kihűlni, majd lekvárral összeragasztjuk őket és porcukorral megszórjuk.

FONTOS: Ha törik a tészta nyújtás közben, bátran gyúrd át, lisztezz újra alá és így nyújtsd ki! A kezed melegétől újra szépen össze fog állni.