Linzerrel sosem lehet mellé lőni. Omlós tésztája és lekváros tölteléke remek páros. Könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy családi délutánra vagy ünnepi alkalomra.
HOZZÁVALÓK:
150 g just free sütemény lisztkeverék
100 g puha vaj (vagy vajalternatíva)
50 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
10 g vaníliás cukor (vagy zeró vanília)
citromhéj ízlés szerint
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd egy spatula segítségével összekeverjük a tésztát.
A tésztát folpackra egyengetjük fél cm vastagságban, becsomagoljuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetés után a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A kiszaggatott formákat egy lapos spatula (kenőkés) segítségével emeljük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Enélkül is lehet, de így szebb marad a linzer formája.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kisült linzereket hagyjuk kihűlni, majd lekvárral összeragasztjuk őket és porcukorral megszórjuk.
FONTOS: Ha törik a tészta nyújtás közben, bátran gyúrd át, lisztezz újra alá és így nyújtsd ki! A kezed melegétől újra szépen össze fog állni.