Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

GLUTÉNMENTES RUGELACH

Gluténmentes rugelach

Mini, ellelállhatatlul finom, formásan tekeredő csokis kiflik tej-, tojás- és gluténmentesen.

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:

  • 100 g just free házi kenyér lisztkeverék zabbal (ugrás a liszthez)
  • 150 g just free péksütemény lisztkeverék (ugrás a liszthez)
  • 200 g víz
  • 25 g porcukor (vagy por állagú édesítő, pl. eritrit)
  • 10 g citromlé
  • 20 g olaj
  • 4 g porélesztő
  • csipet só

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ:

  • 50 g vajalternatíva (vagy vaj)
  • 40 g porcukor (vagy por állagú édesítő, pl. eritrit)
  • 20 g kakaópor

 

ELKÉSZÍTÉS:

A  tésztához először a vajalternatívát megolvasztjuk. Hozzáöntjük a langyos vizet és az citromlevet.

Belekeverjük a porcukrot, majd az élesztőt és egy csipet sót is.

A lisztet beleszitáljuk és egy spatula vagy kanál segítségével alaposan összekeverjük. Gyúrhatjuk a kezünkkel is, de érdemes gumikesztyűben csinálni.

Pihentessük a tésztát 10 percig, majd gyúrjuk át.

Nyújtsuk ki a tésztát kb. 30x40 cm nagyságúra (amilyen vékonyra csak tudjuk). Vágjuk a hosszabbik oldala mentén 3 részre.

A töltelék résznél kakaóport és porcukrot keverjük össze, a fent írt margarin/vaj mennyiséget olvasszuk meg, majd kenjük meg a felével az egyik lapot és szórjuk meg a kakaós keverék felélvel. Tegyük rá a második lapot, ismételjük meg a kenést és a szórást a maradék mennyiséggel, majd fedjük be az utolsó lappal.

Óvatosan egy ici picit nyújtsuk ki a 3 lapot egymáson, így szépen elsimulnak a rétegek.

Vágjuk háromszög alakúra. Akkor lesz mutatós, ha a tészta háromszögek hosszabbik oldala 3-4x hosszabb, mint a kicsi oldal.

Tekerjük fel a kis kifliket és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

Takarjuk le és 40 fokos sütőben kelesszük 30 percig.

Ezután vegyük ki a sütőből és melegítsük elő 200 fokra.

Süssük a kifliket 200 fokon 25 percig, majd még forrón kenjük meg forró baracklekvárral, hogy szép fényesek legyenek.

Langyosan már fogyaszthatjuk. Sőt! Nagyon javaslom langyosan megkóstolni. Mennyei!