Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

GLUTÉNMENTES VIRSLIS TEKERCS

Gluténmentes virslis tekercs
Gluténmentes, tejmentes, leveles és pihe-puha finomság, ami tökéletes vendégváró, de hétköznapi harapnivalónak sem utolsó.

HOZZÁVALÓK 16 darabhoz:
 

  • 200 g just free péksütemény lisztkeverék
  • 165 g langyos víz
  • 15 g vajalternatíva*
  • 3 g só
  • 3 g porélesztő
  • 10 g rizsszirup (vagy méz)
  • 8 db fél virsli
  • (tojás a kenéshez)

ELKÉSZÍTÉS:

A vajalternatívát megolvasztjuk. Hozzáöntjük a vizet, elkeverjük benne a szirupot/mézet.

A lisztet összekeverjük az élesztővel, sóval, majd egy kézi habverő segítségével összekeverjük a vizes résszel. A tészta az elején lágy, de nem kell megijedni.

Pihentessük a tésztát 15 percig, ezután tökéletes lesz az állaga.

Gyúrjuk át és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ezt a tésztát nagyon vékonyra lehet nyújtani (én 30x40 cm nagyságúra nyújtottam). Érdemes szilikon nyújtólapot használni és időnként enyhén a tészta alá lisztezni.

Ezután vékonyan kenjük meg puha (nem olvasztott) vajalternatívával a felét és hajtsuk rá az üres részt. Vágjuk ketté a lapot és az egyiket szintén kenjük meg vékonyan, a másikat helyezzük rá.

Óvatosan nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagra, majd szeleteljük 1,5 cm csíkokra. Tekerjük a felezett virslik köré.

Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk le és 40 fokos sütőben kelesszük 25 percig.

Ezután vegyük ki a sütőből és melegítsük elő 200 fokra. Kenjük meg a kis rudakat felvert tojással, vagy tojásmentesen készítve olvasztott vajalternatívával és szórjuk meg szezámmaggal. Süssük 18-20 percig aranybarnára.

*vajalternatíva (Rama, Liga, kókuszmargarin vagy bármilyen tejmentes hűtött, szilárd zsiradék)

Kapcsolódó tartalmak