Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

HÁZI GLUTÉNMENTES FEHÉR KENYÉR

Házi gluténmentes fehér kenyér

Finom, lágy ízű, édeskés illatú, világos színű, napokig puha gluténmentes kenyér, amely tökéletes lassú felszívódású szénhidrátforrás.

HOZZÁVALÓK (520 grammos kenyérhez):

FONTOS, hogy egy grammal se mérj hozzá több folyadékot. 300 g lisztkeverék 280 g folyadék hozzáadásával működik tökéletesen. Ha több nedvességet adsz a tésztához nedves érzetű lesz sütés után is. A folyadék mennyiségébe beleszámít a víz, az olaj és az almaecet is.

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztkeveréket keverjük össze a sóval és az élesztővel.

A nedves hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük a lisztes keverékhez.

Egy kanállal keverjük a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, majd letakarva pihentessük 10 percig.

Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át, formázzuk meg. Nézd meg a videón!

Letakarva 40-60 percig kelesztjük, majd 3 helyen enyhén bevágjuk a felületét

Sütés előtt olajjal lekenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.

Szobahőmérsékleten 3 napig tárolhatjuk minőségromlás nélkül.

Tároljuk egészben, légmentesen zárható edényben. Amikor fogyasztani szeretnénk vágjunk belőle annyit szeletet, amennyire szükségünk van. Szeletenként tárolva hamarabb szárad.

Miután kihűlt szeletelve fagyaszthatjuk, majd amikor szükségünk van rá olvasszuk ki

A receptben leírt kenyeret élesztő nélkül, 10 g sütőporral is elkészíthetjük. Ebben az esetben keleszteni a tésztát, hanem formázás után a tetejét azonnal bevágjuk, olajjal lekenjük és 195 fokon 45 percig sütjük. Szintén kihűlés után szeleteljük. Ha el akarjuk kerülni a mellékízt, foszfátmentes sütőport használjunk.