Vélemények
Nagyon könnyű vele dolgozni, finom, egészséges, a vércukorszint és inzulinszint barátja!
Leírás
Allergén információ:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
A LISZTKEVERÉK TÁPÉRTÉK TARTALMA:
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1518 kJ / 358 kcal |
Zsír | 1,7 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 78 g |
-amelyből cukrok | <0,5 g |
Rost | 5,8 g |
Fehérje | 5,3 g |
Só | 0,03 g |
.
BARNA KENYÉR RECEPT (530 GRAMMOS)
.
HOZZÁVALÓK:
300 g just free házi kenyér lisztkeverék cirokkal
3 g só
5 g porélesztő
10 g almaecet
10 g olaj
280 g víz (langyos)
10 g rizsszirup vagy méz opcionálisan (ettől levegősebb és puhább lesz a kenyér)
.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztkeveréket keverjük össze a sóval és az élesztővel.
A nedves hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük a lisztes keverékhez.
Egy kanállal keverjük a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, majd letakarva pihentessük 10 percig.
Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át, formázzuk meg feszesre.
Letakarva 40-60 percig kelesztjük, majd 3 helyen enyhén bevágjuk a felületét.
Sütés előtt olajjal lekenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.
A receptben leírt kenyeret élesztő nélkül, 10 g sütőporral is elkészíthetjük.
Ebben az esetben keleszteni a tésztát, hanem formázás után a tetejét azonnal bevágjuk, olajjal lekenjük és 195 fokon 45 percig sütjük.
Szintén kihűlés után szeleteljük. Ha el akarjuk kerülni a mellékízt, foszfátmentes sütőport használjunk.
.
Just free házi kenyér cirokkal lisztkeverékből készült receptekért kattints IDE!
További receptekért kattints ide!