Vélemények
A péksütemény lisztkeverékből babkát készítettem és nagyon rugalmas lett a tésztája.
Sajnos a családomban a tojást kerülni kell és végre egy Liszt, ami mellékízmentes és jól kezelhető!
Biztos, hogy fogunk még rendelni ,mert nagyon meg vagyunk elégedve!
Leírás
Allergén információ:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A LISZTKEVERÉK TÁPÉRTÉK TARTALMA:
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1501 kJ / 355 kcal |
Zsír | 2,5 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 74 g |
-amelyből cukrok | <0,5 g |
Rost | 7,4 g |
Fehérje | 6,0 g |
Só | 0,03 g |
.
FEHÉR KENYÉR RECEPT (520 grammos kenyér)
.
HOZZÁVALÓK:
300 g just free házi kenyér lisztkeverék zabbal
3 g só
4 g porélesztő
10 g almaecet
10 g olaj
260 g víz (langyos)
10 g rizsszirup vagy méz opcionálisan (ettől levegősebb és puhább lesz a kenyér)
.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztkeveréket keverjük össze a sóval és az élesztővel.
A nedves hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük a lisztes keverékhez.
Egy kanállal keverjük a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, majd letakarva pihentessük 10 percig.
Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át, formázzuk meg.
Letakarva 40-60 percig kelesztjük, majd 3 helyen enyhén bevágjuk a felületét.
Sütés előtt olajjal lekenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.
A receptben leírt kenyeret élesztő nélkül, 10 g sütőporral is elkészíthetjük.
Ebben az esetben keleszteni a tésztát, hanem formázás után a tetejét azonnal bevágjuk, olajjal lekenjük és 195 fokon 45 percig sütjük.
Szintén kihűlés után szeleteljük. Ha el akarjuk kerülni a mellékízt, foszfátmentes sütőport használjunk.
.
Just free házi kenyér zabbal lisztkeverékből készült receptekért kattints IDE!