Szia!
Mielőtt röviden bemutatnám neked a termékeinket, röviden mesélek neked magunkról. Erika vagyok, a lisztkeverékek megálmodója, építőmérnök, cukrász és immár hat éve gluténérzékeny. Talán a sors iróniája, hogy néhány hónappal később a férjem, Tamás is ugyanezt a diagnózist kapta. Mindketten nagyon szeretjük a finom és puha kenyeret, pékárukat, süteményeket, az ízletes ételeket, de sajnos a kereskedelmi forgalomban kapható lisztkeverék közül nem találtuk a nekünk megfelelőt. Vágytunk a házias, hagyományos ízekre.
Miért nem találtuk a megfelelő lisztkeveréket?
- mert nagyrészt kukoricát, szóját tartalmaznak és a tápanyag tartalma nem megfelelő
- nem volt nekem komfortos a konyhában vele dolgozni (ragadt, morzsálódott, olajos kéz...)
- az ízvilága nem nyerte el a tetszésünket
- továbbra sem kaptuk meg azt a hagyományos ízvilágot, amire vágytunk
Elkezdtem hát itthon a különböző gluténmentes liszteket összekeverni, és egyre-egyre jobb kenyereket sütöttem.
Olyan lisztkeveréket szerettem volna készíteni, amelyek:
- nem tartalmaznak kukoricát, szóját, burgonyakeményítőt, gm búzakeményítőt
- nem emelik meg hirtelen a vércukor szintet, hosszú távon az egészséges életmódot támogatják
- finom és egészségesek is egyszerre
- nem tapadnak a kezemre gyúrás közben, nem kell olajos kézzel dolgoznom, könnyű velük dolgozni
- visszaadják a sütés örömét
- ha bele harapok a belőle készült kenyérbe, ne legyen hiányérzetem
- a belőle készült kenyér napokig puha és mellékíz mentes
- gyermekeim is örömmel fogyasszák
- tejmentesen és tojásmentesen is használni tudjam
Kutattam, elolvastam rengeteg kutatást, kísérletet az élelmiszeripar területén és majdnem 2 éven át tartó tervezés és finomítás után megszülettek a just free lisztkeverékek.
Termékeinket neked is szeretettel ajánlom, mert biztos vagyok benne, hogy hamarosan a te kedvenceiddé is válnak! A lisztkeverékeket praktikus receptekkel kiegészítve segítek abban, hogy te is egyszerűen és gyorsan készíthess otthon isteni finom, gluténmentes kenyereket, pékárukat és süteményeket.
A just free lisztkeverékek:
- kizárólag 100%-ban gluténmentes, gondosan válogatott, teljes kiőrlésű gabonákból, tápiókakeményítőből és útifű maghéjból készülnek
- fő gluténmentes összetevői: köles, cirok, barna rizs, zab és hajdina, quinoa, vöröslencse
- a lisztekből készült késztermékek kiváló rostforrások
- lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így egészségesebb és tudatosabb választást jelentenek
- garantáltan gluténmentesek
- 100%-ban növényi alapú, tej-, tojás-, kukorica-, és szójamentesek
- előállítása és csomagolása Magyarországon, kizárólag gluténmentes és növényi alapanyagokat feldolgozó üzemben történik.
- nem tartalmaznak lisztkezelőszereket, adalékanyagokat vagy térfogatnövelő szereket
- a belőlük készült ételek kellemes, enyhén édeskés ízűek, mellék mentesek
- sokoldalúan felhasználhatók, legyen szó kenyérsütésről, főzésről, palacsinta sütésről, vagy sütemények készítéséről
…és mivel mi tiszteletben tartjuk mindenki étkezési szokását és diétáját, termékeinkkel a táplálkozási igények széles skáláját szeretnénk támogatni. Süthetsz és főzhetsz velük tejmentesen vagy tejjel, tojásmentesen vagy tojással, cukormentesen vagy cukorral, élesztővel vagy sütőporral – mindezt akár növényi alapanyagokkal vagy a saját igényeid, táplálkozási szokásaid szerint.
Szép napot kívánunk!
Erika és Tamás