Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CSÍKOS KALÁCS (házi kenyér zabbal lisztkeverékből, glutén-, tej-,tojás-, hc mentes)

CSÍKOS KALÁCS recept a házi kenyér zabbal lisztkeverékkel. Ez a kalács annyira puha és finom, hogy egy 4 éves gyerek ovi előtt 3 szeletet evett meg belőle…és hát ugye, a gyerekek a legjobb vélemény mondók. ❤️ Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és hozzáadott cukortól mentes.

VANÍLIÁS RÉSZ

150 g just free házi kenyér lisztkeverék zabbal

10 g negyedannyi édesítő

10 g rizsszirup (az élesztő ezt a mennyiséget teljesen lebontja)

20 g olvasztott vajalternatíva

3 g porélesztő

140 g víz

1 g só

vanília

KAKAÓS RÉSZ

150 g just free házi kenyér lisztkeverék zabbal

15 g kakaópor

10 g negyedannyi édesítő

10 g rizsszirup (élesztő lebontja)

20 g olvasztott vajalternatíva

3 g porélesztő

150 g víz

1 g só

vanília

ELKÉSZÍTÉS

A lisztkeveréket keverjük össze a sóval, élesztővel, negyedannyival, vaníliával, porélesztő el. A kakaós résznél is így járjunk el, csak ott pluszban a kakaót is adjuk hozzá. Keverjük össze a nedves hozzávalókat és öntsük a lisztes keverékre.

Egy kanállal keverjük a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, majd pihentessük 15 percig. Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át, nyújtsuk 3 mm vastag téglalap alakúra mindkét részt. Helyezzük egymásra a sima és kakaós tésztát, tekerjük fel, igazítsuk meg.

Helyezzük kiolajozott kenyérsütő formába, kenjük le bőven olajjal, és fedjük le egy folpackkal. 50 fokos sütőben kelesszük 30 percig, majd vegyük ki és 200 fokra melegítsük elő a sütőt.

200 fokon süssük 60 percig. Még melegen fordítsuk ki a formából (ha kell vágjuk körbe) és rácson, letakarva teljesen hűtsük ki. Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.

Kapcsolódó tartalmak