Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DIÓS LINZER (glutén-, tej-, tojás-, hcm)

Ezt a barna linzer tésztából készült kis süteményt biztosan imádni fogjátok. Nagyon mutatós, és a tetejére pirult dió igazán kellemes ízt ad neki. 

HOZZÁVALÓK:

135 g just free sütemény lisztkeverék (just free sütemény lisztkeverék itt)

100 g Rama vajalternatíva (vagy egyéb vajhelyettesítő)

50 g por állagú eritrit

30 g darált dió

1 g sütőpor

vanília

citromhéj ízlés szerint

csipet só

+ kb. 20 g dió a szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS:

A puha vajalternatívát az eritrittel, a vaníliával, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd egy spatula segítségével jó alaposan összekeverjük a tésztát.

A tésztát folpackra egyengetjük fél cm vastagságban, becsomagoljuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetés után a tésztát vegyük ki a hűtőből, és 15-20 percig hagyjuk melegedni. Lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

A kiszaggatott formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg dióval.

180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A kisült linzereket hagyjuk kihűlni, majd lekvárral összeragasztjuk őket és por állagú eritrittel megszórjuk.

FONTOS: Ha törik a tészta nyújtás közben, bátran gyúrd át, lisztezz újra alá és így nyújtsd ki! A kezed melegétől újra szépen össze fog állni.

Kapcsolódó tartalmak