Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DIÓS FONOTT KALÁCS (glutén-, tej-, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes)

diós fonott kalács

A fonott kalács nem maradhat el a húsvéti asztalról, és egy kis extra dió nagyon jót tesz neki. Teszteltem sonkával, és jelentem nagyon finom mellé! Glutén-, tej-, és tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes.

HOZZÁVALÓK

300 g just free péksütemény lisztkeverék (just free péksütemény lisztkeverék itt)

215 g növényi ital

50 g eritrit (ízlés szerint lehet kevesebb)

1 g só

5 g porélesztő

25 g darált dió

15 g vajhelyettesítő (liga, kókuszmargarin, rama, stb...)

vanília

citromhéj

ELKÉSZÍTÉS

A száraz hozzávalókat összekeverjük az eritrit kivételével.

A vajhelyettesítőt megolvasztjuk. A növényi italt langyosítjuk és belekeverjük az eritritet, majd a lisztes részhez öntjük.

Nagyjából összekeverjük és hozzáadjuk az olvasztott vajalternatívát. 10 percig pihentetjük, majd átgyúrjuk.

A tésztát 4 egyenlő részre elosztjuk és elsodorjuk.

Négyes fonást alkalmazva megfonjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Letakarva szobahőmérsékleten 40 percig kelesztjük, majd lekenjük 1 ek olaj + cikóriaszirup/méz keverékével.

200 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük ha tejesen kihűlt.

SÜTŐPORRAL KÉSZÍTVE: az élesztő helyett 10 g sütőport adjunk a tésztához, és 15 g citromlevet (ennyi növényi itallal kevesebb kell)