Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES HAMBURGER ZSEMLE (tejmentes, tojásmentes, gluténmentes)

Gluténmentes hamburger zsemle


Ezzel a nagyon finom, hagyományos ízvilágú, pihe-puha enyhén édeskés hambi zsemlével élmény lesz az otthoni hamburger party!

HOZZÁVALÓK 5 DARABHOZ

  • 200 g just free házi kenyér lisztkeverék zabbal
  • 100 g just free péksütemény lisztkeverék
  • 6 g porélesztő
  • 5 g só
  • 20 g méz vagy agave/rizs szirup
  • 10 g olaj
  • 100 g növényi joghurt (vagy natúr joghurt)
  • 165 g kézmeleg víz

ELKÉSZÍTÉS

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedveseket is, végül a kettőt összekeverjük egy kanállal, aztán 5 perc pihentetés után átgyúrjuk.

Osszuk 5 egyenlő részre a tésztát és formázzunk belőle bucikat, kissé lapítsuk le.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és fedjük be folpackkal (konyharuhával is lehet, de a saját párájában jobban kel).

50 fokos sütőben kelesszük 30 percig, majd kenjük le vékonyan langyos rizs sziruppal/mézzel, így szépen rá tapad a szezámmag. Szórjuk meg szezámmaggal.

Süssük 200 fokon 35 percig.

Az utolsó 10 percben kenjük le olajjal és így süssük készre.

Ha gyorsan barnulna 20 perc körül a zsemle vegyük le a hőfokot 190 fokra és így süssük tovább 15 percig (sütő függő).

Kihűlve vágjuk fel és pirítsuk meg.