Ezzel a nagyon finom, hagyományos ízvilágú, pihe-puha enyhén édeskés hambi zsemlével élmény lesz az otthoni hamburger party!
HOZZÁVALÓK 5 DARABHOZ
- 200 g just free házi kenyér lisztkeverék zabbal
- 100 g just free péksütemény lisztkeverék
- 6 g porélesztő
- 5 g só
- 20 g méz vagy agave/rizs szirup
- 10 g olaj
- 100 g növényi joghurt (vagy natúr joghurt)
- 165 g kézmeleg víz
ELKÉSZÍTÉS
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedveseket is, végül a kettőt összekeverjük egy kanállal, aztán 5 perc pihentetés után átgyúrjuk.
Osszuk 5 egyenlő részre a tésztát és formázzunk belőle bucikat, kissé lapítsuk le.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és fedjük be folpackkal (konyharuhával is lehet, de a saját párájában jobban kel).
50 fokos sütőben kelesszük 30 percig, majd kenjük le vékonyan langyos rizs sziruppal/mézzel, így szépen rá tapad a szezámmag. Szórjuk meg szezámmaggal.
Süssük 200 fokon 35 percig.
Az utolsó 10 percben kenjük le olajjal és így süssük készre.
Ha gyorsan barnulna 20 perc körül a zsemle vegyük le a hőfokot 190 fokra és így süssük tovább 15 percig (sütő függő).
Kihűlve vágjuk fel és pirítsuk meg.