Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SÜTŐPOROS KAKAÓS CSIGA (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Kelesztés nélküli, nagyon nagyon finom glutén-, tej- és tojásmentes kakaós csiga a rohanós napokra.

HÚSVÉTI 10%-OS  KUPONKÓD:  YT81PA4Y


TÉSZTA HOZZÁVALÓI

250 g just feee péksütemény lisztkeverék (just free péksütemény lisztkeverék itt)
215 g növényi ital 
35 g kristálycukor (vagy porcukor, eritrit, nyírfacukor)
10 g sütőpor
pici vanília
pici citromhéj
csipet só

TÖLTELÉK: a porcukrot a kakaóval keverjük össze

50 g porcukor

50 kakaópor

50 g vajhelyettesítő olvasztva

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a növényi italban elkeverünk mindent a liszt kivételével. Ha ezzel megvagyunk a lisztet egy kanállal alaposan belekeverjük. A tészta az elején lágy, de nem kell megijedni. Pihentessük a tésztát 15 percig, ezután tökéletes lesz az állaga.

Gyúrjuk át és enyhén rizsliszttel megszórt felületen, és nyújtsuk 3 mm vékonyra.

Kenjük meg a vajhelyettesítővel (lehet olaj, margarin, kesudió vaj, ki mit szeret) és szórjuk rá a kakaós cukrot. Vágjuk 1,5 cm csíkokra, majd tekerjük fel (végét hajtsuk alá) és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

195 fokon süssük a csiguszokat 20 percig, majd kenjük le olajjal, hogy ne maradjon fakó és süssük még 5 percet.

Hintsük meg porcukorral!

Kapcsolódó tartalmak