Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LINZER ALAPRECEPT (glutén,-tej-, tojás-, hozzáadott cukortól mentes)

Linzert minden húsvéti asztalra! Akkor is elkészülhet ez a nagyon egyszerű aprósütemény, ha több hozzávalót is alternatívan kell helyettesíteni. Ez a recept nem csak gluténmentes, tejmentes és tojásmentes, hanem hozzáadott cukortól mentes is.

HOZZÁVALÓK:

150 g just free sütemény lisztkeverék (just free sütemény lisztkeverék itt)

100 g Rama vajalternatíva (vagy egyéb vajhelyettesítő)

50 g por állagú eritrit

1 g sütőpor

vanília

citromhéj ízlés szerint

csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

A puha vajalternatívát az eritrittel, a vaníliával, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, majd egy spatula segítségével jó alaposan összekeverjük a tésztát.

A tésztát folpackra egyengetjük fél cm vastagságban, becsomagoljuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetés után a tésztát vegyük ki a hűtőből, és 15-20 percig hagyjuk melegedni. Lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

A kiszaggatott formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A kisült linzereket hagyjuk kihűlni, majd lekvárral összeragasztjuk őket és por állagú eritrittel megszórjuk.

FONTOS: Ha törik a tészta nyújtás közben, bátran gyúrd át, lisztezz újra alá és így nyújtsd ki! A kezed melegétől újra szépen össze fog állni.

Kapcsolódó tartalmak