Linzert minden húsvéti asztalra! Akkor is elkészülhet ez a nagyon egyszerű aprósütemény, ha több hozzávalót is alternatívan kell helyettesíteni. Ez a recept nem csak gluténmentes, tejmentes és tojásmentes, hanem hozzáadott cukortól mentes is.
HOZZÁVALÓK:
150 g just free sütemény lisztkeverék (just free sütemény lisztkeverék itt)
100 g Rama vajalternatíva (vagy egyéb vajhelyettesítő)
50 g por állagú eritrit
1 g sütőpor
vanília
citromhéj ízlés szerint
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
A puha vajalternatívát az eritrittel, a vaníliával, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd egy spatula segítségével jó alaposan összekeverjük a tésztát.
A tésztát folpackra egyengetjük fél cm vastagságban, becsomagoljuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetés után a tésztát vegyük ki a hűtőből, és 15-20 percig hagyjuk melegedni. Lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A kiszaggatott formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A kisült linzereket hagyjuk kihűlni, majd lekvárral összeragasztjuk őket és por állagú eritrittel megszórjuk.
FONTOS: Ha törik a tészta nyújtás közben, bátran gyúrd át, lisztezz újra alá és így nyújtsd ki! A kezed melegétől újra szépen össze fog állni.