Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES MÁKOS ANGYALSZEM

Gluténmentes angyalszem

Az Angyalszem, eredeti nevén Engelsaugen egy hagyományos német sütemény, amely apró, kerek formájú, omlós tésztából készül, és a közepét lekvárral töltjük. A sütemény közepén lévő lekvár "angyalszemekre" emlékeztet, innen ered a neve.

HOZZÁVALÓK:

  • 130 g just free sütemény lisztkeverék
  • 100 g vajalternatíva (vagy vaj)
  • 50 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
  • 50 g darált mák
  • 10 g vaníliás cukor (vagy zéró vanília)
  • csipet fahéj
  • csipet só
  • 1 evőkanál meleg tej

ELKÉSZÍTÉS:

A puha vajalternatívát a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és fahéjjal egy tálban simára keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, a darált mákot és egy evőkanál meleg tejet, majd egy spatula segítségével alaposan összekeverjük a tésztát. Gyúrhatjuk a kezünkkel is, de ragacsos a tészta.

A tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetés után a tésztából kis diónyi gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Egy fakanál nyelét lisztbe mártjuk és a gombócok közepébe nyomjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

Miután teljesen kihűltek töltsük meg a kedvenc lekvárunkkal és hintsük meg porcukorral!