Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES CSÖRÖGE FÁNK

GLUTÉNMENTES CSÖRÖGE FÁNK
Isteni finom, házias ízű, ropogós csöröge fánk gluténmentesen, tojásmentesen. Őszintén mondom, hogy utoljára gyerekkoromban ettem ennyire finom csöröge fánkot és azóta nem sikerült az ízlésemnek megfelelőt készíteni, de ez most csodafinom lett!

Gluténmentes csörögefánk
 

Isteni finom, házias ízű, ropogós csöröge fánk gluténmentesen, tojásmentesen. Őszintén mondom, hogy utoljára gyerekkoromban ettem ennyire finom csöröge fánkot és azóta nem sikerült az ízlésemnek megfelelőt készíteni, de ez most csodafinom lett!

HOZZÁVALÓK 4-5 FŐRE

  • 150 g just free péksütemény lisztkeverék
  • 150 g tejföl (lehet növényi is, de lágyabb fajta legyen)
  • 15 g poruckor (vagy por állagú nyírfacukor)
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 5 g sütőpor
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókat gyúrjuk össze és pihentessük 5 percig. A tészta könnyen kezelhető és rugalmas lesz.

Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra attól függően mennyire szeretjük ropogósan és vágjuk “csöröge alakúra”, formázzuk.

Forró olajban közepes fokozaton süssük mindkét oldalát arany színűre.

Langyosan szórjuk meg porcukorral!