Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES HÓKIFLI

Gluténmentes Hókifli

A hókifli vagy más néven diós kifli egy igazi karácsonyi klasszikus, mely a puha, diós tésztájával és a finom vaníliás, enyhén fahéjas ízével mindenkit elbűvöl. Könnyen elkészíthető, és egy csipetnyi porcukorral megszórva tökéletes édesség lesz az ünnepi asztalon.

HOZZÁVALÓK:

  • 180 g just free sütemény lisztkeverék
  • 100 g vajalternatíva (vagy vaj)
  • 50 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
  • 50 g darált dió
  • 10 g vaníliás cukor (vagy zéró vanília)
  • csipet fahéj
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és fahéjjal egy tálban simára keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet és a darált diót majd egy spatula segítségével erőteljes, alapos mozdulatokkal összekeverjük a tésztát. Gyúrhatjuk a kezünkkel is, de én nem szeretem, ha ráragad a tészta.

A tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetés után a tésztából fél diónyi adagokat először gombóccá alakítjuk, majd elsodorjuk és kifli alakúra hajlítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

Miután teljesen kihűltek átszitált porcukorba forgatjuk.

Légmentesen zárható dobozban tároljuk.