Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES KÓKUSZKOCKA

Gluténmentes kókusz kocka

Néhány egyszerű hozzávalóból kész is a tökéletes ünnepi finomság. Ez a puha, édes sütemény egy csipetnyi gyerekkori nosztalgiát csempész a konyhádba. A kókuszreszelékbe forgatott pici csokis kockáknak senki sem tud majd ellenállni.

HOZZÁVALÓK A PISKÓTÁHOZ:

  • 160 g just free sütemény lisztkeverék
  • 25 g kókuszreszelék
  • 140 g növényi ital
  • 35 g kristálycukor (vagy ennek megfelelő kristályos édesítő)
  • 5 g vaníliás cukor
  • 50 g méz (vagy rizsszirup)
  • 10 g olaj
  • 10 g citromlé
  • 8 g sütőpor
  • csipet só

HOZZÁVALÓK A KAKAÓS ÖNTETHEZ:

  • 125 g vajalternatíva
  • 80 g kristálycukor (vagy ennek megfelelő kristályos édesítő)
  • 0,5 dl növényi ital
  • 25 g kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:

A növényi italt, citromlevet, olajat, mézet, cukrot, vaníliát és egy csipet sót összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

A sütőport elkeverjük a lisztben, majd a nedves hozzávalókhoz szitáljuk.

Egy kézi habverővel keverjük össze alaposan. 10 percig pihentetjük.

Egy 20x20 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 25 percig. Miután kihűlt 16 kockára vágjuk.

A kakaós öntethez a hozzávalókat egy kis lábasba mérjük és összemelegítjük, miközben csomómentesre keverjük. Hűtsük langyosra, keverjük át.

Villa segítségével forgassuk bele a piskóta kockákat, majd forgassuk kókuszreszelékbe.

Tegyük légmentesen záródó dobozba és hűtőszekrényben tároljuk!