Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES LINZER

Gluténmentes linzer

Linzerrel sosem lehet mellé lőni. Omlós tésztája és lekváros tölteléke remek páros. Könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy családi délutánra vagy ünnepi alkalomra.

HOZZÁVALÓK:

150 g just free sütemény lisztkeverék

100 g puha vaj (vagy vajalternatíva)

50 g porcukor (vagy por állagú édesítő)

10 g vaníliás cukor (vagy zeró vanília)

citromhéj ízlés szerint

csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, majd egy spatula segítségével összekeverjük a tésztát.

A tésztát folpackra egyengetjük fél cm vastagságban, becsomagoljuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetés után a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

A kiszaggatott formákat egy lapos spatula (kenőkés) segítségével emeljük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Enélkül is lehet, de így szebb marad a linzer formája.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

A kisült linzereket hagyjuk kihűlni, majd lekvárral összeragasztjuk őket és porcukorral megszórjuk.

FONTOS: Ha törik a tészta nyújtás közben, bátran gyúrd át, lisztezz újra alá és így nyújtsd ki! A kezed melegétől újra szépen össze fog állni.