Mennyei finom gluténmentes rétest sütöttem, most túrós töltelékkel. A tészta hihetetlenül rugalmas és nagyon vékonyra nyújtható. Álom vele dolgozni és az alaptészta tejmentes és tojásmentes is.
HOZZÁVALÓK EGY NAGYOBB RÚDHOZ (vagy két kisebbhez)
- 200 g just free péksütemény lisztkeverék
- 165 g langyos víz
- 15 g olaj
- 1 g só
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet keverjük össze a sóval.
Mérjük rá a vizet és az olajat, majd gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig.
Osszuk két részre és nyújtsuk ki amilyen vékonyra csak tudjuk. Én közel 30x40 cm méretűre nyújtottam ki a lapokat. Nyújtsuk bátran, mert jól bírja a tészta. Ha úgy érezzük letapad lisztezzünk alá rizsliszttel.
Az egyik lapot olajjal kenjük meg és helyezzük rá a másikat.
Tegyük rá a kedvenc töltelékünket.
A tészta végeit hajtsuk fel és tekerjük fel a rétest.
190 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
Kihűlve szeleteljük.
Túrós töltelék: 500 g túró, 2 db tojás, 1 ek tejföl, 35 g rizsdara, citromhéj, vanília