Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES RÉTES TÉSZTA (tej-, és tojásmentes is)

Gluténmentes rétes

 

Mennyei finom gluténmentes rétest sütöttem, most túrós töltelékkel. A tészta hihetetlenül rugalmas és nagyon vékonyra nyújtható. Álom vele dolgozni és az alaptészta tejmentes és tojásmentes is.

HOZZÁVALÓK EGY NAGYOBB RÚDHOZ (vagy két kisebbhez)

  • 200 g just free péksütemény lisztkeverék
  • 165 g langyos víz
  • 15 g olaj
  • 1 g só

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet keverjük össze a sóval.

Mérjük rá a vizet és az olajat, majd gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát 5 percig.

Osszuk két részre és nyújtsuk ki amilyen vékonyra csak tudjuk. Én közel 30x40 cm méretűre nyújtottam ki a lapokat. Nyújtsuk bátran, mert jól bírja a tészta. Ha úgy érezzük letapad lisztezzünk alá rizsliszttel.

Az egyik lapot olajjal kenjük meg és helyezzük rá a másikat.

Tegyük rá a kedvenc töltelékünket.

A tészta végeit hajtsuk fel és tekerjük fel a rétest.

190 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.

Kihűlve szeleteljük.

Túrós töltelék: 500 g túró, 2 db tojás, 1 ek tejföl, 35 g rizsdara, citromhéj, vanília

Gluténmentes rétes