Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES FÁNK (tejmentes és tojásmentes)

Gluténmentes fánk

Isteni finom, nagyon puha és levegős, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, cukormentes fánk receptet hoztam nektek. Garantáltan mellékíz mentes.

HOZZÁVALÓK  (8-10 darabhoz)

  • 200 g just free péksütemény lisztkeverék
  • 165 g meleg növényi ital (pl. kókusz)
  • 15 g liga/rama/kókuszolaj
  • 25 g nyírfacukor
  • 5 g porélesztő
  • vanília, citromhéj


ELKÉSZÍTÉS

A langyos kókusztejben elkeverjük a nyírfacukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Hozzákeverjük a vaníliát, citrom héjat és a csipet sót. Hozzászitáljuk a lisztet és egy kanállal alaposan elkeverjük.

15 percig pihentetjük a tésztát, majd átgyúrjuk.

1 cm vastagra nyújtjuk, szagatjuk.

Tepsibe tesszük, fóliával lefedjük és 50 fokos sütőben kelesztjük 30 percig.

A közepébe nyomjunk mélyedést! Ezután közepesen forró olajban kisütjük, először a mélyedéssel lefelé fordítva.

 

Gluténmentes fánk