Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GLUTÉNMENTES KAKAÓS CSIGA

Gluténmentes kakaós csiga
Gluténmentes, tojásmentes (és tejmentes) isteni finom, puha, ragacsos töltelékes csiguszok. 1 db csiga ára otthon elkészítve ~90 Ft, 2 darabbal jól is laktam. A tésztájával álom könnyű dolgozni, puha, nem ragad, könnyen kezelhető. Tejmentesen is elkészíthető a megfelelő alternatívákkal, illetve sütőporral is.

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ (9 darab csigához):
  • 250 g just free péksütemény lisztkeverék (just free péksütemény lisztkeverék itt)
  • 205 g tej (vagy növényi ital)
  • 35 g vaj (vagy rama/liga)
  • 35 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
  • 5 g porélesztő
  • pici vanília
  • csipet só

TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI (keverjük össze):
  • 70 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
  • 20 kakaópor
  • 50 g vaj (vagy rama/liga) olvasztva
  • 1 kk fahéj
  • fél citrom héja

A vajat/ramat megolvasztjuk. Hozzáöntjük a langyos tejet/növényi italt, elkeverjük benne a porcukrot.

A lisztet összekeverjük az élesztővel, sóval, vaníliával, majd egy kézi habverő segítségével összekeverjük a tejes/növényi italos résszel. A tészta az elején lágy, de nem kell megijedni.

Pihentessük a tésztát 15 percig, ezután tökéletes lesz az állaga.

Gyúrjuk át és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3 mm vékonyra.

Kenjük meg a kakaós töltelék felével a kinyújtott lap felét, majd hajtsuk rá a másik felét. Ezután kenjük meg az összehajtott lapot a maradék krémmel. Vágjuk 1,5 cm csíkokra (9db), majd tekerjük fel (végét hajtsuk alá) és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Takarjuk le, és 45 fokos sütőben kelesszük 25 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és melegítsük elő 220 fokra.

220 fokon előmelegített sütőben süssük a csiguszokat 15 percig.

Hintsük meg porcukorral.

SÜTŐPORRAL KÉSZÍTVE: élesztő helyett 8 g sütőport adjunk hozzá és kelesztés nélkül azonnal süthetjük.