Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

GLUTÉNMENTES VAJAS KEKSZEK

Gluténmentes vajas keksz

A dán vajas keksz egy rendkívül omlós, finom sütemény, amely kellemes vaníliás ízével és könnyed textúrájával minden falatban elvarázsol. Tökéletes kísérője lehet egy csésze kávénak vagy teának, és bármilyen alkalomra gyorsan elkészítheted.

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g just free sütemény lisztkeverék
  • 100 g vaj (vagy vajalternatíva)
  • 50 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
  • 1 evőkanál meleg tej (vagy növényi ital)
  • 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 8 g vaníliás cukor)
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

A  szobahőmérsékletű vajat egy tálban a porcukorral habosítsuk ki, amíg világos és krémes nem lesz.

Keverjük bele a lisztet, a sót, vaníliát, egy evőkanál meleg tejet majd alaposan dolgozzuk össze a tésztát.

Töltsük a tésztát egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba, és nyomjuk ki 5-6 cm átmérőjű kör alakban a tésztát a tepsire.

Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a kekszek szélei enyhén aranybarnák nem lesznek.

Hagyjuk kihűlni a kekszeket a tepsin, majd olvasztott étcsokoládéval csorgassuk meg.

Helyezzük a kekszeket egy légmentesen zárható edénybe.